Förvarande institutionMusik- och teaterbiblioteket
RefkodA144
NivåArkiv
TitelSTIF Kommunikation för scenkonst
Datum1972-2012
BeskrivningArkiv efter Sveriges teater- dans och musikinformatörers förening (STIF). Dans ingick ej i verksamhetsidén från början. I ett dokument i arkivet (låg ihop med webb-utskrifter från 2008) beskrivs föreningens historia och idé så här:

STIF bildades 1972 av teater- och musikinformatörer som upplevde ett behov av erfarenhetsutbyte och fortbildning inom sitt yrkesområde. Föreningen har sedan dess växt och har idag ca 250 medlemmar, från såväl institutioner som fria grupper. Då marknadskommunikatörer och informatörer inom teater, musik och dans är en jämföreslevis liten yrkesgrupp blir STIF ett viktigt och inspirerande forum för diskussion och utveckling av arbetsmetoder. Med STIF som modell och idégivare har liknande föreninger bildats i Danmark (TUN) och Norge (TOM).

Arkivet består av 15 kartonger pappershandlingar samt digitala administrativa handlingar 2006-2010 (+ enstaka äldre dokument). Filerna redovisas i en separat lista (finns på papper i vol. A1:4). Ligger för närvarande provisoriskt på b-arkivet. Allt material är fritt tillgängligt för forskning. Tyvärr finns en lucka mellan 1987 och 2002. Bakom förkortningen AFFE finns en affischtävling som föreningen ordnade under en period efter sekelskiftet 2000.
Omfång15 volymer
1 hm
NyckelordTeater, dans, musik
AdressTegeluddsvägen
    Powered by CalmView© 2008-2024